آموزش راست چین کردن سورس اندروید

در این مقاله قرار هست کلیاتی را مطرح کنیم که به کمک آنخا به  راحتی می توانید اپلکیشن های خود را راست چین کنید . برای راستچین کردن سورس اندروید خود نیاز است مواردی که در ادامه گفته می شود را رعایت کنید تا درنهایت بتوانید یک اپلیکیشن راستچین داشته باشید.

طراحی و چینش اپلیکیشن های فارسی و عربی و …  از راست به چپ هست . یعنی به صورت Right To Left  که مختصرا به آن RTL  گفته می شود.

خوشبختانه از Api=۱۷ که همان اندروید ۴.۲ هست  ,   این موضوع قابل مدیریت است.

گام های راستچین کردن RTL سورس اندروید

بیاید شروع کنیم

  • اولین کاری که باید انجام بدهید اضافه کردن android:supportsRtl="true" در  تگ در فایل Manifest  است.

خب عالی است … الان اپلیکیشن شما از RTL پشتیبانی میکند.

الان شما می توایند  با انجام یکی از دو مورد زیر , اپلکیشن را در حالت RTL  بررسی کنید.

  • اگر فارسی زبان هستید , زبان فارسی را از منوی گوشی خود به عنوان زبان گوشی انتخاب کنید.
  • یا از قسمت Developer Options (که باید در قسمت تنظیمات باشد) , گزینه ی Force RTL layout Direction را انتخاب کنید. ولی توجه داشته باشید که این گزینه زبان سیستم  شما را تغییر نمی دهد.

 

لایه های طراحی (XML Layouts)

وقتی که اپ شما قرار هست از RTL  پشتیبانی کند ,  در کد های xml  مربوط به لایه های طراحی برای اتریبیوت هایی مانند layout_marginLeft/layout_marginRight/paddingLeft/paddingRight

بهتر هست از معادل های آن یعنی layout_marginStart/layout_marginEnd/paddingStart/paddingEnd

استفاده کنید . در کل فقط معادل right / left  که  end/start  هست را جایگزین کنید.

نکته : اندروید استودیو راه آسانتری را برای برنامه نویسان در نظر گرفته است . تنها با رفتن به این دایرکتوری این مرحله را انجام دهید . به این صورت :

Android Studio > Refactor > Add RTL support where possible…

 

توصیه می شود بعد از اعمال تغییرات یک بار برنامه را تست کنید که اعمال تمامی تغییرات را بررسی کنید . برای لایه هایی که نیاز به چینش چپ چین (LTR)دارید تنها با اضافه کردن android:layoutDirection="ltr"  در تگ ViewRoot  لایه ی مورد نظر , تغییر اعمال می شود.

 

فایل های جاوا

برخی از برنامه نویسان عقیده دارند که تغییرات موجود در فایل های xml  را به صورت دستی و در کلاس جاوا اعمال کنند.

 

برای تغیرات RTL  نیاز هست اینگونه عمل کنید :

  • اگر که (setMargin(left, top, right, bottom  را دارید باید به این صورت تغییر کند‌  (setMarginStart(start  و (setMarginEnd(end  در حقیقت باید معادل هایی که در بالا گفتیم را اعمال کنید.
  • اگر که( setPadding(left, top, right, bottom را دارید نیز یه این صورت باید نوشته شود (setPaddingRelative(start, top, end, bottom در حالت کلی باید به این صورت جایگزین شود.
  • و نیز( setGravity(Gravity.LEFT/RIGHT با عبارت (setGravity(Gravity.START/END جایگزین شود.
  • اگر قرار هست که دایرکشن مربوطه را طراحی کنید باید به این صورت عمل کنید

کلام پایانی

اگر توضیحات بالا را با دقت بررسی و اعمال نمایید شما یک اپلیکشن راست چین خواهید داشت. نیاز به انجام شعبده بازی نیست ، کافیست Layout های مختلف را بررسی و تغییرات را در جای درست در Properties طبق توضیحات اعمال نمایید.

البته لازم است بگوییم موردی که اغلب برنامه نویسان اندروید انجام میدهند ,  استفاده از ویوهای کاستوم شده برای راست چیین شدن اپلیکیشن هستند . به این مفهوم که دستی ویو های مربوطه را وارد می کنند .

درباره ارادت مجتبی

مجتبی حسین زاده هستم ،طراح و برنامه نویس اندروید ،سایت ، و تکنسین کامپیوتر بیش از 15 سال سابقه کار و مقام های مختلف کشوری در حوزه برنامه نویسی اندروید و طراحی وب ، در حال حاضر در خدمت شما هستیم

مطالب زیر را حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *